Balenciaga Se Lanseaza In Lumea Creatiilor Masculine

Kate-Moss-Lara-Stone-Balenciaga-Fall-Winter-2015-2016-8

Preluand stafeta de la Londra  si Milano, capitala Frantei prezinta in perioada 22 – 26 iunie,  Saptamana Modei de la Paris, pentru sezonul – vara 2017, marcata de prima prezentare dedicata barbatior de catre casa de moda Balenciaga, dar si de absentele notabile ale unor firme precum Yves Saint Laurent sau Raf Simons.

Pentru casa de moda, creata de catre designerul spanion Cristobal Balenciaga, in anul 1917, este prima prezentare de moda masculina, prilej cu care se va remarca talentul noului director de creatie, Demna Gvasalia. Stilistul de origine georgiana, a preluat conducerea  departamentului de creatie, in octombrie 2015, dupa plecarea creatorului newyorkez Alexander Wang, iar prima sa colectie, sub aceasta marca, a prezentat-o anul acest, in luna martie.

Demna Gvasalia, noua promisiune a industriei modei,  a fost deja remarcat de catre personalitati precum Kanye West si Rihanna sau bloggera Chiara Ferragni, care  i –au imbracat creatiile bazate pe croilei ample si sportive, decorate cu simboluri ale culturii urbane.

In timp ce unii se lanseaza in acest sector exclusivist al industriei modei altii au preferat sa ramana acasa, printre acestia numarandu-se belgianul Raf Simons, care dupa ce si-a incheiat contractul cu Dior, in octombie, pentru a se ocupa de propria companie, si –a prezentat, deja, colectia la Pitti Uomo, din Florenta, pe 16 iunie.

In schimb, motivele neparticiparii lui Sain Laurent sunt mai degraba legate de controversata plecare a fostului sau director de creatie Hedi Slimane, care in aprilie a fost inlocuit de Anthony Vaccarello. Vaccarello, care are propria firma de colectii feminine, a preferat sa-si amane prezentarea pentru legendara casa de moda, infiintata de catre Yves Saint Lauren, in anii 60, pana la Fashion Week-ul din octombrie.

Dior Homme, Lanvin, Louis Vuitton, Valentino, Balmain, Kenzo si alti mari clasici ai lumii modei masculine franceze isi vor prezenta noile colectii fara schimbarile in stilul ,,Urzeala tronurilor”, care s-au remarcat in ultiimul timp in culisele de creatie ale principalelor firme de lux din industra modei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s