Adoptarea Regimului De Viata Mediteranean Inseamna O Speranta De Viata Mai Mare

Italian ingredients - pasta, vegetables, spices, cheese

Sunt binecunoscute avantajele regimului mediteraneean, insa, o echipa de cercetatori suedezi a vrut sa clarifice impactul acestuia in privinta numarului anilor de viata castigati.

 

Cercetatorii au analizat datele privitoare la aproximativ 70.000 de barbati si femei, observati timp de 15 ani. Participantii au raspuns, periodic, la un chestionar foarte vast despre stilul lor de viata. Iar, aproximativ o suta de puncte au fost consacrate alimentatiei. Respectarea principiior regimului mediteranea a fost apreciata cu un scor de la 0 pana la 8, in functie de obiceiurile de consum de fructe si legume, leguminoase si oleginoase, cereale, produse lactate, carne rosie, ulei de masline sau de rapita, etc.

,,Fiecare crestere cu un punct a scorului se asociaza cu trei luni suplimentare de viata, cu un total de doi ani intre extreme. Mortalitatea cardiovasculara a fost mai scazuta cu 41% la persoanele cu cel mai ridicat scor, iar cea din cauza cancerului cu 10%”, a afirmat dr. Maryvonne Pierre – Nicolas, in Journal International de Medicine.

,,Acest studiu permite cuantificarea efectelor regimului mediteranean, in ceea ce priveste speranta de viata, datorita, in principal scaderii deceselor, in urma unor boli cardiovasculare. Continutul bogat in antioxidanti si proprietatile anti – intiflamatorii ale regimuui mediteranean reprezinta principalele mecanisme biologice pe care se sprijina aceste beneficii”, a concluzionat aceasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s